Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012

Παράξενοι Αστικοί Θρύλοι


     Σήμερα, θα σας παρουσιάσω κάποιους αστικούς θρύλους ή μάλλον κάποιες ιστορίες, που έχουν μεταβιβαστεί από στόμα σε στόμα δημιουργώντας μια νέα παράδοση σχετικά με τα αστικά κέντρα.
     Αυτές οι ιστορίες είναι αποτέλεσμα της φαντασίας της ανθρώπινης φυλής, καθώς και των αντιλήψεων και των δεισιδαιμονιών που επικρατούν στην εκάστοτε κοινωνία. Κάποιες ίσως να είναι αστείες, άλλες πάλι τρομαχτικές και άλλες απλά χαζές. Αυτό ,βέβαια, θα το κρίνεις εσύ αγαπητέ αναγνώστη.
      Καλό Διάβασμα!

Σατανάς στον καθρέφτη
       Να μια “καλή” ιδέα για νέους κι ανόητους που δεν έχουν πως να περάσουν την ώρα τους. Μπορούν λοιπόν μεταξύ δώδεκα και τρεις μετά τα μεσάνυχτα να ανάψουν ένα κερί, να σταθούν μπροστά σε έναν καθρέφτη και να φωνάξουν τρεις φορές το όνομα του Σατανά. Με το που θα το κάνουν, με τη σειρά του κι εκείνος θα τους κάνει τη χάρη να τον δουν στον καθρέφτη να στέκεται πίσω τους. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να γυρίσουν, παρά να σβήσουν το κερί και να φύγουν από εκεί. Και σε αυτή την περίπτωση δεν το έχει κάνει εκείνος που το διηγείται αλλά φίλος ενός φίλου που σε άλλες περιπτώσεις το τήρησε κατά γράμμα και όλα καλά και σε άλλες δεν το τήρησε και ακόμα τον τρέχουν για θεραπείες…


Η Ομάδα Έψιλον

       Ένας ελληνικός αστικός θρύλος ισχυρίζεται την ύπαρξη μιας μυστικής ομάδας ανθρώπων, η οποία εργάζεται με σκοπό την αποτροπή των σκοτεινών σχεδίων της Νέας Τάξης πραγμάτων και την αποκατάσταση του ένδοξου ελληνικού παρελθόντος στο μέλλον, μέσω της αναγέννησης του Έλληνα. Τι δεν έχει γραφτεί για αυτή την ομάδα… ότι τα μέλη της είναι κάτοχοι υπερτεχνολογίας από τους αρχαίους έλληνες, ότι διαθέτουν σημαντικές δυνάμεις, ότι κατά καιρούς προσεγγίζουν σημαντικούς ανθρώπους για να τους στρατολογήσουν και τόσα πολλά που θα γέμιζαν αρκετά βιβλία.Ο άνθρωπος στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου       Αυτός είναι ένας διάσημος αστικός θρύλος κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά τον συναντάμε παντού. Υποτίθεται, λοιπόν, ότι καθώς οδηγείτε το αμάξι σας, το οποίο μέχρι εκείνη την ώρα ήταν καλά κλειδωμένο και δεν υπάρχει απολύτως κανένα ίχνος παραβίασης, ξαφνικά βλέπετε από τον μεσαίο καθρέφτη κάποιον άνθρωπο να κάθεται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Σταματάτε τρομοκρατημένοι, κοιτάζετε πίσω αλλά δεν βλέπετε κανέναν, διότι απλά δεν υπάρχει.


Mίνως-Αθανάσιος Καρυωτάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου