Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012

Η Βάρδος Νέξ- σελίδα 14


              Η αληθινή Νέξ προσπάθησε μανιωδώς να ξεφύγει από τον ρωμαλέο άνδρα που την είχε φιμώσει. Εκείνος όμως συνέχιζε να την κρατάει με δύναμη. Είχε σαφές οδηγίες να μην αφήσει την κοπέλα να ξεφύγει. Ο αφέντης του την ήθελε ζωντανή. Συγκεκριμένα, ποθούσε να την παντρευτεί ώστε να του ανήκει δικαιωματικά ο θρόνος.
              Η Λέριαλ περίμενε υπομονετικά στον όπου είχε αποφασίσει να κρυφτεί και να επιφέρει το καίριο χτύπημα στην γυναίκα που σε λίγο θα αναλάμβανε τα ηνία του μεγαλύτερου βασιλείου του Έσω Κόσμου. Είχε οργιστεί που είχε αστοχήσει. Ήταν ένας επαγγελματίας δολοφόνος, όφειλε να πετύχει το στόχο της. Ωστόσο, δεν είχαν χαθεί ακόμα όλα. Αν η Νέξ εξαφανιζόταν θα έπαιρνε τη θέση της κι ύστερα θα την κυνηγούσε σε όλη τη χώρα ώσπου να καταφέρει να την σβήσει δια παντός από το χάρτη.
                Μια στριγκλιά από τα ιδιαίτερα διαμερίσματα της πριγκίπισσας την έκανε να αναριγήσει για δεύτερα. Ο ήχος ήταν γνώριμος. Θύμιζε το  στερνό ήχο του ετοιμοθάνατου. Έπρεπε να δράσει γρήγορα. Βγήκε από την κρυψώνα της κατευθυνόμενη πάντα προς το μπαλκόνι όπου είχε σταθεί πριν από λίγο η πριγκίπισσα. Κοίταξε το μπαλκόνι. Με λίγη τύχη θα μπορούσε να σκαρφαλώσει και να μπει στο υπνοδωμάτιο.
              Η φωνή του άνδρα την έκανε να ανατριχιάσει. Το χρυσό βάζο είχε πέσει πάνω στο κεφάλι του άνδρα συνθλίβοντάς το. Η κραυγή που είχε βγάλει ήταν το κύκνειο άσμα του. Η μεταξωτή της ρόμπα είχε πιτσιλιστεί από το αίμα του πεθαμένου. Χωρίς να χρονοτριβήσει έπεσε στα τέσσερα πάνω από το πτώμα. Έχωσε τα χέρια στο πανωφόρι. Μετά από αρκετή προσπάθεια βρήκε ένα γράμμα. Επεξεργάστηκε το κιτρινισμένο χαρτί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ήταν ένα συμβόλαιο, μια συμφωνία που σχετιζόταν με την ίδια. Ο άνδρας αυτός είχε λάβει σαν αμοιβή χίλια χρυσά νομίσματα για να την απαγάγει και να την μεταφέρει σε μια σπηλιά στην οροσειρά του Λόριφ.   
             Είχαν περάσει πολλά χρόνια αφότου έλαβε χώρα η τελευταία ραδιουργία εναντίον του βασιλείου των ανθρώπων. Εκείνη η δολοπλοκία που είχε εξυφανθεί είχε στόχο την γυναίκα του Λύριου. Η οργάνωση των Σκιών είχε αναλάβει να φέρει εις πέρας την αποστολή. Οι λαϊκές ρίμες λένε αγαπητέ αναγνώστη, ότι πέτυχαν το σκοπό τους. Εγώ, να σου πω την αλήθεια ποτέ μου δεν πίστεψα πως συνέβη αυτός ο φόνος, μα δεν νομίζω πως έχει η δική μου άποψη καμία βαρύνουσα σημασία. Ο Λύριος και η κόρη του πίστευαν ότι είχε συμβεί και αυτό έχει σημασία. Ας γυρίσουμε καλύτερα στη Νέξ, γιατί η ιστορία της έχει εξαίρετο ενδιαφέρον.
                Ένας θόρυβος από την ανοιχτή μπαλκονόπορτα την έκανε να κοιτάξει πίσω ακριβώς από το κόρφο της. Μια γυναίκα ολόιδια με εκείνη στεκόταν στην ολάνοιχτη μπαλκονόπορτα. Μόνο η ενδυμασία της διέφερε αισθητά από την αληθινής πριγκίπισσας.
                «Τον σκότωσες. Για να πω την αλήθεια, δεν περίμενα να είσαι ικανή να κάνεις κάτι παρόμοιο. Μπορεί να τον σκότωσες, αλλά κατά βάθος είσαι πολύ αδύναμη. Δεν έπρεπε να έχεις ποτέ αυτή τη θέση κι γι’ αυτό ήρθα να σε απαλλάξω από αυτήν», είπε η γυναίκα βγάζοντας ένα στιλέτο από τον αριστερό γοφό της.
                  Η πεντάμορφη πριγκίπισσα είχε παγώσει τόσο από το φόβο της όσο και από την έκλπηξή της. Πως ήταν δυνατόν να βρισκόταν στην μπαλκονόπορτα, αφού μπουσουλούσε στα τέσσερα δίπλα στον σκοτωμένο; Ίσως, να είχε δίδυμη αδερφή, μα πως ήταν δυνατόν;
                 «Ποια είσαι;», κατάφερα να ψελλίσει.
                 «Ο δολοφόνος σου κυρά», είπε η Λέριαλ εκσφενδονίζοντας στο στιλέτο…….

Συνεχίζεται
Μίνως-Αθανάσιος Καρυωτάκης 
                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου