Σάββατο, 25 Αυγούστου 2012

Η Βάρδος Νέξ- σελίδα 15


               Η επαγγελματίας δολοφόνος είχε αφεθεί στη δύναμη της στιγμής. Ένιωθε ικανή να υλοποιήσει οτιδήποτε επιθυμούσε. Είχε ξεχάσει όμως ότι απέναντί της είχε μια γυναίκα εμφανώς νεότερη, αλλά πολύ πιο δυνατή. Τόσα χρόνια στο παλάτι μπορεί να ζούσε μέσα στη χλιδή, αλλά είχε διδαχτεί και άλλα πολλά. Πέρα από την ανάγνωση ρουνικών, γνώριζε να χρησιμοποιεί άριστα το τόξο. Είχε επιλέξει αυτό το όπλο, καθώς η φύση την είχε προικίσει με πρωτόγνωρη οξυδέρκεια. Μπορούσε εύκολα να σημαδέψει και να πετύχει το στόχο της. Παράλληλα, γνώριζε να χρησιμοποιεί ικανοποιητικά το στιλέτο, ενώ μια ακόμη αρετή της ήταν ότι έπαιζε με μεγάλη επιδεξιότητα το αγαπημένο όργανο των ευγενών, την άρπα.
                 Έτσι, χωρίς να διστάσει επιχείρησε ένα αντίστροφο πήδημα στο αέρα. Το στιλέτο πέρασε από κάτω της, ενώ το πήδημα την έκανε να σταθεί στα δυο της πόδια κοιτάζοντας πια κατάματα τον εχθρό από σχέση ισχύος. Ο θάνατος του άνδρα που είχε σκοπό να την απαγάγει, η εμφάνιση του δίδυμου εαυτού της μπορεί να την είχαν αποσυντονίσει, μα είχε βρεθεί ξανά σε χειρότερη κατάσταση. Κάποτε, πριν από κάποια χρόνια όταν ήταν μια δεκαπεντάχρονη κοπέλα είχε εξυφανθεί μια άλλη δολοπλοκία όχι εναντίον του παλατιού, αλλά εναντίον ενός άνδρα μυστήριου που κατοικούσε στα περίχωρα του παλατιού. Περνώντας από εκεί κατά τύχη είχε προσπαθήσει να τον βοηθήσει. Σκότωσε και τους πέντε κλέφτες που είχαν εισβάλλει στο σπίτι. Ωστόσο, οι κλέφτες κατάφεραν να σκοτώσουν τον άνδρα. Τότε ήταν μία εναντίον πέντε. Τώρα, τα πράγματα ήταν εμφανώς πιο εύκολα.
                 «Ποια είσαι;», ρώτησε επιθετικά η πριγκίπισσα.
                 «Σου απάντησα κυρά», είπε η Λέριαλ φροντίζοντας να μην αποκαλύψει την ταραχή που είχε προκαλέσει η κίνηση της Νέξ πρωτύτερα.
                 «Αν φύγεις, δεν θα σου κάνω κανένα κακό», είπε η γυναίκα βγάζοντας συγχρόνως τη ρόμπα φοβούμενη πως θα την δυσκόλευε σε μια επερχόμενη μάχη.
                 Η Δολοφόνος δεν απάντησε στην ερώτηση της Νέξ. Κοίταξε στον ορίζοντα. Ο ήλιος είχε δυστυχώς ανατείλει. Το να σκοτώσει την πριγκίπισσα τώρα ήταν δυσκολότερο από πριν, αφού δεν είχε τη δυνατότητα να ξεφορτωθεί το πτώμα της. Έπρεπε να συμβιβαστεί με την μέλλουσα βασίλισσα του Βόρειου Βασιλείου. Έσκυψε μπροστά κάνοντας μια βαθειά υπόκλιση.
                  «Βλέπω ότι συμμορφώθηκες. Επειδή, τυχαίνει να κρατάω τις υποσχέσεις που δίνω θα σε αφήσω να φύγεις. Φύγε τώρα αμέσως και ποτέ μην ξαναγυρίζεις, γιατί αν σε ξαναδώ μπροστά μου δεν θα είμαι τόσο επιεικής μαζί σου»
                   Όσο μίλαγε η Νέξ δεν πρόσεξε την προσεχτική κίνηση του δολοφόνου. Είχε βάλει το χέρι της στο δεξιό γοφό για να βγάλει το δεύτερο στιλέτο που έκρυβε κάτω από τα ρούχα της. Όταν τα δάχτυλά της ένιωσαν την ξύλινη λαβή του το γράπωσαν με δύναμη. Βγήκε γρήγορα από το γοφό της και εκσφενδονίστηκε όπως το προηγούμενο.
                   Η Νέξ αιφνιδιάστηκε με την κίνηση της Λέριαλ. Το στιλέτο θα της ξέσκιζε το λαιμό σύντομα. Μόνο μία επιλογή της έμενε, η μαγεία. Η γυμνή κοπέλα άνοιξε τα χείλη της. Κάποιες ακατανόητες λέξεις ακούστηκαν που έμοιαζαν με βρυχηθμούς άγριων ζώων. Το φονικό εργαλείο έπεσε στο δάπεδο.
                  Η αρχόντισσα των Σκιών δεν περίμενε όμως αυτή τη φορά η αντίπαλός της να χτυπηθεί από το στιλέτο και γι’ αυτό έτρεξε γρήγορα προς το μέρος της πριγκίπισσας για την χτυπήσει αιφνιδιαστικά.
                 Η Νέξ, μόλις είχε τελειώσει την απαγγελία των μαγικών λέξεων όταν σήκωσε το κεφάλι της για να αντικρύσει την αντίπαλό της.  Ένα βάζο την χτύπησε στο κεφάλι. Τα πάντα σκοτείνιασαν……

Συνεχίζεται
Μίνως-Αθανάσιος Καρυωτάκης 
                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου