Κυριακή, 19 Αυγούστου 2012

Η Βάρδος Νέξ- σελίδα 9


    «Μπορεί να μην με θυμάστε αγαπητή πριγκίπισσα, αλλά πριν από χρόνια οι πατεράδες μας είχαν συμφωνήσει να παντρέψουν τα παιδιά τους όταν θα είχαν φτάσει στην ηλικία του γάμου. Τα χρόνια πέρασαν, μα ποτέ δεν έτυχε να περάσεις από το σπιτικό μας. Ο πατέρας μου πίστευε πως κάποια στιγμή θα έλθει η βασιλική ακολουθία για να ανακοινωθούν τουλάχιστον οι αρραβώνες μας. Περίμενα και περίμενα ώσπου έφτασαν στα αυτιά μου η ανακοίνωση ότι η μελλοντική βασίλισσα του Βόρειου Βασιλείου έψαχνε να βρει άνδρα να παντρευτεί.
     Έκπληκτος ειδοποίησα τον πατέρα μου. Εκείνος μην μπορώντας να πιστέψει στα αυτιά του απέστειλε μήνυμα προς τον Λύριο για να θυμίσει τη συμφωνία. Όταν όμως πέρασε ο καιρός και δεν έλαβε απάντηση με παρότρυνε να σελώσω το άλογο μου και να ξεκινήσω το ταξίδι μου για το παλάτι. Έτσι έκανα. Πέρασα μέσα από μυστικά περάσματα, πολέμησα με τελώνια, νάνους, κλέφτες και τελικά κατάφερα να φτάσω στο παλάτι. Οφείλω να παραδεχτώ πως η άφιξή μου σε τούτο τον ευλογημένο τόπο με  έκανε να λησμονήσω με μιας τα βάσανά που πέρασα για να έλθω.
    Φτάνοντας λοιπόν στο παλάτι ζήτησα ακρόαση από το πατέρα του υπενθυμίζοντας ποιος είμαι, αλλά και τους βαριούς όρους που είχαν δέσει κάποτε τις μοίρες μας. Οι φρουροί με έδιωξαν από το παλάτι αμέσως μόλις με άκουσαν. Απελπισμένος και απογοητευμένος όπως ήμουνα σκέφτηκα να κάνω ότι έκαναν και χιλιάδες άλλοι γαλαζοαίματοι, πήρα σειρά περιμένοντας να δεχτώ ακρόαση από την πριγκίπισσα ελπίζοντας όχι απλά να δω την ομορφιά της, που οφείλω να παραδεχτώ ότι είναι εκθαμβωτική, αλλά να την υπενθυμίσω μια συμφωνία που έδενε τη ζωή μας σε μία. Πριγκίπισσα, είμαι δικαιωματικά ο άνδρας σου», είπε μεγαλόπρεπα ο Ριχάρδος φροντίζοντας να επιδείξει το ρωμαλέο του σώμα που κοσμούνταν από μια ατσαλένια πανοπλία σμιλευμένη με τέχνη.
    Σίγουρα, προερχόταν από το παρελθόν, καθώς οι οπλουργοί είχαν λησμονήσει αρκετά από τα μυστικά των περασμένων ετών. Οι θώρακες, οι πανοπλίες και γενικότερα τα όπλα είχαν λιγότερη αντοχή και είχαν κατασκευαστεί προχειρότερα. Αυτή η πανοπλία όμως φαινόταν εντελώς διαφορετική. Μπορεί να είχε επιδιορθωθεί αρκετές φορές λόγω ποικίλων φθορών, αλλά ήταν ακόμη γερή και επιβλητική. Όση ώρα μιλούσε μάλιστα οι μεταλουργοί του παλατιού είχαν κάνει την εμφάνισή τους, καθώς ποθούσαν να επεξεργαστούν έστω με τα μάτια τους αυτό το αξιοζήλευτο δημιούργημα των προγόνων.
   Η Νέξ παρατηρούσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τον ξένο. Ήταν πράγματι μια εντυπωσιακή παρουσία που είχε μαγνητίσει όλους όσους βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα. Η πριγκίπισσα όφειλε ξανά να τραβήξει τα βλέμματα πάνω της φανερώνοντας ταυτόχρονα τη δική της δύναμη.
   «Πως τολμάς ξένε, να μπαίνεις μέσα στην αίθουσα του θρόνου και να απαιτείς με θράσος το θρόνο του Βόρειου βασιλείου;», είπε η γυναίκα κοιτώντας απειλητικά τον Ριχάρδο.
   «Διεκδικώ ότι μου ανήκει», αναφώνησε ο Ριχάρδος προκλητικά.
    Τα λόγια αυτά εξόργισαν την Νέξ, η οποία αλαλάζοντας διέταξε τους φρουρούς να συλλάβουν τον άνδρα…. 

Συνεχίζεται
Μίνως-Αθανάσιος Καρυωτάκης  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου