Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2012

H Βάρδος Νέξ


Εισαγωγή

         Αυτές τις τελευταίες μέρες στριφογυρίζει διαρκώς στο νου μου μια ιστορία που διαδραματίζεται στο Μεσαίωνα. Κεντρικός ήρωας θέλω να είναι διακαώς μία βάρδος που ονομάζεται Νέξ. Μπορεί να ακουστεί λιγάκι τρελό, μα σε διαβεβαιώνω αγαπητέ αναγνώστη, ότι δεν έχω την παραμικρή ιδέα γιατί μου έχει γίνει έμμονη ιδέα η ίδια όσο και η ιστορία της. Μάλλον οφείλεται στο γεγονός ότι ανέκαθεν ήμουν λάτρης των Μεσαιωνικών ιστοριών. Ίσως, είναι εκείνη η μαγεία του παρελθόντος που εξάπτει τη φαντασία μου οδηγώντας την σε παράξενα μονοπάτια. Άλλωστε ποιος μπορεί να ξεχάσει το έπος του άρχοντα των δαχτυλιδιών που αποτέλεσε το εφαλτήριο για τη διάδοση παρόμοιων ιστοριών;
         Σήμερα λοιπόν, πήρα την απόφαση να ξεκινήσω τη συγγραφή της ιστορίας της βάρδου. Κάθε μέρα λοιπόν, σε αυτόν τον ιστότοπο θα αναρτάτε μια σελίδα της ιστορίας. Στόχος μου είναι να έχει τελειώσει ακριβώς σε ένα χρόνο, δηλαδή θα τελειώσει στις 8/8/2013. Θεωρώ πως είναι κάπως παράτολμο αυτό που πρόκειται να κάνω, μα σου υπόσχομαι ότι θα βάλλω τα δυνατά μου για να φέρω εις πέρας το στόχο μου δημιουργώντας εν τέλει ένα ευανάγνωστο μυθιστόρημα.
         Ελπίζω να τα καταφέρω.

                                    Κεφάλαιο Πρώτο: Η Απαγωγή

          Τα παλιά τα χρόνια, όταν στον κόσμο υπήρχαν ακόμα δράκοι, μονόκεροι, ξωτικά, καλικάντζαροι και οι άνθρωποι δεν γνώριζαν ακόμη την ύπαρξη του μπαρουτιού, ζούσε μία πριγκίπισσα που ονομαζόταν Νέξ. Ήταν η κόρη του Λύριου, του άρχοντα του βόρειου βασιλείου.
         Ο Λύριος όπως και η μονάκριβη κόρη του ήταν αξιαγάπητοι στο λαό, κατείχαν ιδιαίτερες δυνάμεις που σύμφωνα με τις φήμες που είχαν διαδοθεί στα τέσσερα βασίλεια, προέρχονταν από τις απόκρυφες τέχνες.
        Όμως, ο Βασιλιάς όσο αξιαγάπητος ήταν στον λαό, άλλο τόσο μισητός ήταν στους εχθρούς του. Κατά τη βασιλεία του είχε καταφέρει να φέρει την ειρήνη σε όλο τον  Έσω Κόσμο. Ακόμα και το βασίλειο της δύσης είχε συμβιβαστεί με τις αποφάσεις του κρατερού βασιλιά, καθώς φρονούσε ότι ένας πόλεμος θα σύντριβε την αυτοκρατορία των ημίαιμων  ξωτικών. Ο Λύριος, το βασίλειο του βορά, το βασίλειο των ανθρώπων είχε αναγνωριστεί από όλο τον Έσω κόσμο ως ο ρυθμιστής των πραγμάτων.
         Ο χρόνος πέρναγε, η πριγκίπισσα Νέξ μεγάλωνε γρήγορα. Όλο το βασίλειο μίλαγε για την ομορφιά της. Οι βάρδοι μαζί με τους τελάληδες της εποχής διατυμπάνιζαν τα κάλλη της προσκαλώντας παράλληλα κάθε άνδρα που σεβόταν τον εαυτό του να έρθει στο παλάτι των Βασιλιάδων για να διεκδικήσει την κοπέλα, που την ομορφιά της ζήλευε κάθε θηλυκιά ύπαρξη των τεσσάρων βασιλειών.
        Έτσι, πλήθος κόσμου συνέρρεε στο παλάτι ελπίζοντας ότι οι θεοί θα τους ευσπλαχνιστούν βοηθώντας τους να αποκτήσουν την πριγκίπισσα και κατ’ επέκταση την κυριαρχία του βασιλείου, καθώς ο βασιλιάς αν και νέος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας που όπως πίστευε η κοινή γνώμη θα τον οδηγούσαν σύντομα στον άλλο κόσμο. 
       Ωστόσο, η εμμονή του Λύριου να δει την κόρη του να ντύνεται νύφη, έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους εχθρούς του βασιλείου του Βορρά να μηχανορραφούν εποφθαλμιώντας την κατάκτηση του θρόνου που θα πυροδοτούσε ένα νέο πόλεμο για την κυριαρχία στον Έσω Κόσμο…..........

Συνεχίζεται

Μίνως-Αθανάσιος Καρυωτάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου