Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012

Η Βάρδος Νέξ-σελίδα 37


       Όταν πάτησε τα δεκαοχτώ ο Γκραήλ ερωτεύτηκε την γυναίκα του βασιλιά των ξωτικών. Γνωρίζοντας πως ήταν ένα τραγικό λάθος προσπάθησε στην αρχή να αποτραβηχτεί από κοντά της, γιατί η φανέρωση της αγάπης του μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και στο θάνατό του.
       Ωστόσο, η ομορφιά του άνδρα και γενικότερα οι ικανότητες με τις οποίες είχε προικιστεί από τη φύση τον έκαναν να φαντάζει σαν αντικείμενο πόθο για πολλές γυναίκες ακόμα και στο βασίλειο των ξωτικών. Ο θρύλος λέει πως ο Γραήλ ήταν ο ωραιότερος άνδρας που γεννήθηκε ποτέ στον Έσω Κόσμο.
       Η βασίλισσα λοιπόν, μαγεύτηκε από την ομορφιά του. Έτσι, κάποιο βράδυ τον πλησίασε για να του εξομολογηθεί τα συναισθήματά που έτρεφε για εκείνον. Στο άκουσμα των λεγομένων της ο άνδρας αδυνάτησε να συγκρατήσει την αγάπη του, με αποτέλεσμα να εξομολογηθεί σ’ εκείνη την αγάπη του.
        Για καιρό βρισκόντουσαν κρυφά από τα μάτια των υπηκόων, αλλά και του βασιλιά. Μονάχα η στενή υπηρέτρια της βασίλισσας γνώριζε τι συνέβαινε. Πολλές φορές, προσπάθησε να τη συνετίσει, αλλά το πάθος μέσα στην καρδιά δεν καταλάγιαζε. Η σχέση τους όσο περνούσαν τα χρόνια γινόταν δυνατότερος.
        Η βασίλισσα Λοστάλα παραμελούσε τα συζυγικά της καθήκοντα τόσο που ο ξωτικός βασιλιάς άρχισε να έχει αμφιβολίες για τη σύζυγό του. Ορμώμενος από την παράξενη συμπεριφορά της διέταξε να την παρακολουθούν μέρα νύχτα μυστικά για να πιάσει τον εραστή της.
       Ευτυχώς, για την Λοστάλα και τον Γκραήλ η στενή υπηρέτρια της γυναίκας κατάφερνε επιδέξια και αποπροσανατόλιζε τους παρατηρητές του βασιλιά για αρκετό καιρό. Ο ξωτικός βασιλιάς με το πέρασμα των εποχών πείστηκε πως ότι είχε σκεφτεί αποτελούσαν αποκυήματα της φαντασίας του. Πικραμένος από τις σκέψεις του για τη σύζυγό του ξεκίνησε να τις συμπεριφέρεται καλύτερα. Μάλιστα, θρυλείται ότι της πρόσφερε σχεδόν καθημερινά πολύτιμα πετράδια.
       Μολαταύτα, επειδή όπως λέει και η λαϊκή ρήση: «ο διάβολος έχει πολλά ποδάρια», οι μυστικές συναντήσεις του Γκραήλ με την γυναίκα θα φανερώνονταν αργά ή γρήγορα καθώς η βασίλισσα είχε μείνει έγκυος.
        Η Λοστάλα και ο ερωμένος της φοβούμενοι την οργή του παλατιού αποφάσισαν πριν γεννηθεί ο καρπός του έρωτά τους να εγκαταλείψουν το βασίλειο των ξωτικών. Μπορεί να ένιωθαν και οι δύο τύψεις  για τη σχέση τους, μα η σχέση που είχαν αναπτύξει μεταξύ τους είχε ριζώσει με αποτέλεσμα να είναι αποφασισμένη για τη φυγή.
    »Δυστυχώς, ένα βράδυ πριν εγκαταλείψουν το βασίλειο βρέθηκαν αυτοπροσώπως μπροστά στο βασιλιά. Θρυλείται ότι ο ηγέτης των ξωτικών από το θυμό κοκκίνισε ολόκληρος, ενώ τα χέρια του άρχισαν να τρέμουν μανιωδώς. Παράλληλα, οι φωνές του ακούστηκαν σε ολόκληρο τον Έσω Κόσμο.
      Η επόμενη μέρα ήταν τραγικότατη για το ζευγάρι. Η Λοστάλα κάηκε στην πυρά μαζί με το γιο τον γιο της. Ο Γκράηλ δεν θανατώθηκε, μα εξορίστηκε για πάντα από το βασίλειο το ξωτικό.
      Ο εικοσιπεντάχρονος τότε άνδρας κατέφυγε στο κοντινότερο μοναστήρι. Εκεί, πέρα από τις πολεμικές τέχνες που έμαθε προσπάθησε να συγχωρεθεί από το Δημιουργό για τα προβλήματα καθώς και για τους δύο θανάτους που είχε προκαλέσει. Σαν ιερέας μοναχός συμμετείχε σε πολλές εκστρατείες κατά ληστών και λαών που εξανδραπόδιζαν όντα και διαγούμιζαν κατοικημένες εκτάσεις.
       Έτσι, τα χρόνια πέρναγαν γοργά. Τα βράδια συνήθως αδυνατούσε να κοιμηθεί εξαιτίας των εφιαλτών που στοίχειωναν τα όνειρα. Τις περισσότερες φορές άκουγε οιμωγές να βγαίνουν από το στόμα του γιου του. Συγχρόνως άκουγε τους ήχους της φωτιάς που έκαιγε την αγαπημένη του…….

Συνεχίζεται
Μίνως-Αθανάσιος Καρυωτάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου