Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012

O ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ SLENDER MAN     

         Μπορεί να σας φανεί παράξενο, αλλά ο μύθος του συγκεκριμένου πλάσματος, όπως άλλωστε και ένα πλήθος παρόμοιων ιστοριών αποτελεί δημιούργημα ενός διαγωνισμού.
       Το 2009 ο ιστότοπος Something Awful διοργάνωσε ένα διαγωνισμό που καλούσε τους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν μια δικιά τους τρομαχτική φωτογραφία. Συγκεκριμένα, οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε να διαλέξουν κάποιες πραγματικές φωτογραφίες και με τις δικές τους παρεμβάσεις να δημιουργήσουν κάτι τρομαχτικό.
       Ο χρήστης Victor Surge αναδείχθηκε νικητής του διαγωνισμού με ευρύτατη πλειοψηφία. Ο κόσμος μάλιστα αγάπησε ιδιαίτερα τα δημιουργήματά του που ήταν δύο φωτογραφίες με παιδιά που έπαιζαν στην παιδική χαρά και στο βάθος φαινόταν να παρακολουθεί επίμονα τα παιδιά ένας πολύ ψηλός, λυγερόκορμος, με κενό πρόσωπο, πολύ μακριά χέρια και σμόκιν.
     Το φαινόμενο του Slender Man πήρε μεγάλες διστάσεις κυρίως γιατί αγαπήθηκε από μια πλημμυρίδα ανθρώπων. Δημιουργήθηκαν διάφορες τρομαχτικές ιστορίες με πρωταγωνιστή τον ίδιο, ενώ κάποιοι δημιουργοί βιντεοπαιχνιδιών εκμεταλλεύτηκαν την απήχηση του χαρακτήρα δημιουργώντας τέρατα παρόμοια με αυτόν ή παιχνίδια με τον ίδιο. Αποκορύφωμα  αποτέλεσε το βιντεοπαιχνίδι Slender που χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα πιο τρομαχτικά παιχνίδια που έχουν δημιουργηθεί. Κυκλοφόρησε μάλιστα και ένα ντοκιμαντέρ που σχετίζεται με τον λυγερόκορμο άνδρα.
     O Slender Man λοιπόν ξεκίνησε από ένα διαγωνισμό στο διαδίκτυο. Δεν αποκλείεται όμως πολύ σύντομα να εμφανιστεί και στους δρόμους ή στις παιδικές χαρές του κόσμου μας.

Oι εικόνες του χρήστη Victor Surge:


Ο σύνδεσμος για το ντοκιμαντέρ: http://www.youtube.com/watch?v=xm6PGh2fvTg&feature=player_embedded#!


      Τέλος, θα ήθελα να εκφράσω την άποψη πως ίσως η συγκεκριμένη φιγούρα να οφείλει ένα μέρος από την αναγνωρισημότητά της σ’ ένα άλλο πλάσμα που μοιάζει κάπως με τον Slender, στον Τζάκ, τον βασιλιά της κολοκύθας από την ταινία του Τιμ Μπάρτον The nightmare before Christmas που είναι κι αυτός πολύ αγαπητός.  Mίνως-Αθανάσιος καρυωτάκης

3 σχόλια:

  1. τρομακτικοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο !!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έκανες καλή έρευνα, μα τα λεγόμενά σου δεν είναι ολοκληρωτικά έγκυρα. Ο Βίκτωρ Σούργκ πήρε την ιδέα για τις φωτογραφίες από την αναφορά της βίβλου σε ένα δαίμονα που μαλλόν είναι ο σήμερα ονομαζόμενος Slenderman. Επίσης υπάρχει μία μεσσαιωνική Γερμανική ξυλογραφία που ονομάζεται Der Ritter, ψαξε για αυτήν και θα δείς τι εννοώ. Επίσης υπάρχει στο youtube ενα καναλι ονομαζομαινο Clear Lakes 44- Marble Hornets το οποίο δημιουργήθηκε πριν τις φωτογραφίες του Βίκτωρ.Διαθέτει καθαρά βιντεοσκοποιμένες αποδείξεις της παραπάνω οντότητας και μάλιστα τα βίντεο σβήνονται συνεχώς από την αμερικανική αστυνομία, μα ανεβάζονται ξανα από τον αρχικό εκδότη. Πάντως η έρευνά σου ήταν αρκετά βαθύτατη. Έχε υπόψη σου αυτά που σου είπα. Τα λέμε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή