Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012

Η Βάρδος Νέξ-σελίδα 49


            «Επειδή κουράστηκα να αφηγούμαι τόσο αναλυτικά την ιστορία του κρατερού Γκραήλ σύμφωνα πάντοτε με τους θρύλους θα φτάσω σύντομα στο τέλος, γιατί αγαπητέ Κόλλοκαρ ότι ήταν να ειπωθεί ειπώθηκε πιστεύω», είπε η Νέξ καθώς περπατούσε ολόγυρα από τον πολεμιστή.
            «Οι δυνάμεις του καλού, δηλαδή οι άγγελοι και τα Χερουβίμ προίκισαν τον μοναχό με την ικανότητα να μεταλλάσσεται όποτε εκείνος ήθελε σε δράκοντα και συγχρόνως του εξήγησαν ότι φτάνοντας πια στο τέλος του μονοπατιού των ψυχών είχε εξαγνιστεί και είχε συγχωρεθεί για τις αμαρτίες του. Φτάνοντας στην περιοχή με τα φλάμπουρα απέκτησε τον τίτλο του κυβερνήτη της γης. Πλέον μπορούσε να μετακινήσει οποιοδήποτε βουνό ήθελε. Παράλληλα, μπορούσε να δημιουργήσει σεισμούς, κατολισθήσεις κ.ο.κ. Κοντολογίς, ο άνδρας είχε γίνει πράγματι ο κυβερνήτης της γης. Βέβαια, η δύναμη αυτή που παρεχόταν από το βασίλειο των ουρανών έπρεπε να δεθεί με παντοτινούς όρκους πίστης. Αυτοί οι όρκοι θα ήταν τόσο βαριοί ώστε αν σπάζονταν από τον Γκραήλ, τότε να υπήρχε μία φρικώδης θεία τιμωρία.
              Αν λοιπόν ο Γκραήλ έσπαγε τον όρκο, τότε θα παρέμενε για πάντα δράκοντας. Κανείς ποτέ βέβαια δεν έμαθε γιατί ο μοναχός Ιωάννης μετατράπηκε μετά από κάποιο διάστημα σε δράκοντας. Πολλοί λόγιοι ισχυρίζονται ότι ήταν ανόητος και έσπασε τον όρκο. Άλλοι πάλι ισχυρίζονται ότι η εξουσία τον διέφθειρε με αποτέλεσμα να αποζητάει πλούτη, δόξα και υστεροφημία.
           Εγώ, Κόλλοκαρ, πιστεύω πως ο Γκαρήλ ποτέ δεν περπάτησε στο μονοπάτι των ψυχών. Όλα αυτά που λέγονται είναι απλά παραμύθια που σκοπό έχουν να συνετίσουν τους πάντες και κυρίως τα μικρά παιδάκια ώστε να ακούν τους γονείς τους και να μην φέρνουν ποτέ αντίδραση ή να μην επιχειρούν επικίνδυνα παιχνίδια. Ο Γκραήλ ήταν πάντοτε ένας δράκοντας, απλά με το πέρασμα του χρόνου αποτρελάθηκε και αποφάσισε να στοιχειώσει την οροσειρά του Λόριφ με απώτερο στόχο να ικανοποιήσει την μεγαλομανία που θέριευσε στα ενδότερα της ψυχής», είπε η μελλοντική βασίλισσα του βασιλείου του Βορρά καθώς σταμάταγε ύστερα από ώρα να μιλά.
           Ο έξυπνος πολεμιστής τόση ώρα παρατηρούσε την γυναίκα. Η πριγκίπισσα φανέρωνε με την πάροδο του χρόνου κάποια πολύ ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά που θύμιζαν αρκετά τον πατέρα της. Ήταν έξυπνη, πανέμορφη και γνώριζε πολλά για τον Έσω Κόσμο. Βέβαια, δεν γνώριζε την πραγματικότητα σχετικά με τον κυβερνήτη της γης. Ο Κόλλοκαρ περίμενε πως δεν θα την γνώριζε. Οι ευγενείς συνήθως διάβαζαν βιβλία και δεν ασχολιόντουσαν με τις προφορικές παραδόσεις. Το βιβλίο πάντοτε θεωρούταν πολύ πιο αξιόπιστο από τις προφορικές διηγήσεις.
         «Εγώ γνωρίζω γιατί ο συγκεκριμένος άνθρωπος μεταμορφώθηκε για πάντα σε δράκοντα», είπε ο πολεμιστής δίνοντας στη φωνή του ιδιαίτερη χροιά.
          Το καλοσχηματισμένο πρόσωπο της μελλοντικής βασίλισσας παρέμεινε ανοιχτό. Δεν είχε φανταστεί πως θα μάθαινε κάποια στιγμή την πραγματικότητα σχετικά με το θρύλο του κυβερνήτη της γης.
          «Πες μου, σε παρακαλώ», είπε η γυναίκα κοιτάζοντας παιχνιδιάρικα το συνομιλητή της.
          «Έτσι κι αλλιώς θα στην έλεγα αγαπητή κόρη του Λύριου. Νομίζω πως έχει έρθει να μάθεις την αλήθεια γι’ αυτήν την αλλόκοτη ιστορία. Πριν όμως αρχίσω την εξιστόρηση θα ήθελα να σου πω ότι δεν θέλω να με διακόψεις. Επίσης, θέλω να με ακούσεις με προσοχή, γιατί η συγκεκριμένη ιστορία έχει παραμείνει εδώ και αιώνες κρυμμένη…..

Συνεχίζεται
Μίνως-Αθανάσιος Καρυωτάκης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου