Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

Μικρό διήγημα τρόμου-Μια συνηθισμένη νύχτα


Περπατούσε με γρήγορο βήμα. Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη φορά που έβγαινε έξω αυτή την εβδομάδα. Κάθε μέρα έκανε την ίδια διαδρομή. Κάθε μέρα βρισκόταν την ίδια ώρα στο μπαράκι όπου σύχναζε και κατά τις δώδεκα τα μεσάνυχτα εγκατέλειπε το χώρο, γιατί έπρεπε να επιστρέψει σπίτι. Το πρωί είχε δουλειά. Όφειλε να είναι ξεκούραστος.
      Έτσι και σήμερα τα μεσάνυχτα διάβηκε την έξοδο του μαγαζιού. Από πίσω του όπως κάθε μέρα τον ακολούθησε κατά πόδας ένας μαυροντυμένος άνδρας. Πάντοτε τον ακολουθούσε για λίγο. Έπειτα από πέντε δρόμους έστριβε αριστερά.
      Μολαταύτα, εκείνη τη νύχτα συνέχισε να τον ακολουθεί. Επιτάχυνε το βήμα του, γιατί σήμερα έπρεπε να τον προλάβει. Κάτω από το πανωφόρι λαμπύρισε ένα μαχαίρι.
       Ο διωκόμενος το παρατήρησε. Άρχισε να τρέχει με φρενήρης ρυθμούς. Δυστυχώς όμως, ο άνδρας με την καμπαρντίνα τον έφτασε. Τον έριξε στο χώμα. Έβαλε το πρόσωπό του μπροστά στο φως ώστε να τον βλέπει. Το πρόσωπό του είχε μια τεράστια ουλή, ενώ τα μάτια του ήταν κατακόκκινα.
       Ο άνδρας με την καμπαρντίνα έγλειψε το πρόσωπο του πεσμένου. «Τώρα θα σε κάνω να υποφέρεις», είπε και με το μαχαίρι του έβγαλε το ένα μάτι. Το θύμα οίμωζε, γιατί μάλλον φανταζόταν τι θα του συνέβαινε στη συνέχεια…

Μίνως-Αθανάσιος Καρυωτάκης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου