Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2012

H Παγίδα των Τριών-βιβλιοεντύπωση


          Αποφάσισα να εγκαινιάσω σήμερα μια νέα στήλη στο blog μου που θα περιλαμβάνει βιβλιοεντύπωσεις απ’ όσα βιβλία μου κέντρισαν το ενδιαφέρον. Το πρώτο βιβλίο που θα παρουσιαστεί είναι: «Η Παγίδα των Τριών», από τις εκδόσεις Έξαντας:     http://www.exandasbooks.gr/books_detail_gr.asp?bookid=1278


Συγγραφέας: ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - ΠΛΙΩΤΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
ISBN: 978-960-256-709-8
Έτος έκδοσης: 2012
Κατηγορία: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Σελίδες: 224
Τιμή χωρίς ΦΠΑ: 12,00 €

Σύντομη περιγραφή:Η υπόθεση που αναλαμβάνει ο ιδιόρρυθμος ντετέκτιβ Σάιμον Κρόουλ θα είναι η σπουδαιότερη της καριέρας του. Ή τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει το ανώνυμο τηλεφώνημα που δέχεται.

Η δουλειά του απλή: μια νυχτερινή επίσκεψη σε ένα άλσος. μια τυχαία φωτογραφία από ένα παράνομο ζευγαράκι. πολλές χιλιάδες λίρες στο λογαριασμό του. Όταν όμως φτάνει στον τόπο του εγκλήματος, καταλαβαίνει ότι η υπόθεση όντως θα είναι η σπουδαιότερη της καριέρας του, γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και η τελευταία του. 

Η παγίδα που του έχουν στήσει πιστεύει ότι μπορεί να αναστραφεί. Αλλά ούτε αυτός, ούτε ο ανώνυμος πληροφοριοδότης γνωρίζουν ότι στο παιχνίδι υπάρχει ένας ακόμα παίχτης. Και θα στήσει κι εκείνος τη δική του παγίδα…
Τρεις εν δυνάμει δολοφόνοι αφηγούνται την ίδια ιστορία, ο καθένας από τη δική του οπτική γωνία και κρύβοντας όση αλήθεια χρειάζεται για να ξεγελάσει τους άλλους δύο. Στο σκιώδες παιχνίδι εξαπάτησης που τους τυλίγει, οι κανόνες αλλάζουν κάθε στιγμή και το έπαθλο αποδεικνύεται μεγαλύτερο από τις προσδοκίες τους. Αφού διαβάσετε την τελευταία σελίδα του βιβλίου, ο απόηχος από τα ψέματα των πρωταγωνιστών θα συνεχίσει να πλανιέται στην ατμόσφαιρα, στην τελευταία τους απέλπιδα προσπάθεια να σας τραβήξουν με το μέρος τους.


                      Όπως καταλάβατε και από την παραπάνω περιγραφή, το βιβλίο είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που παρουσιάζει κάποιες ενδιαφέροντες ιδιομορφίες. Η πρώτη είναι ότι το βιβλίο γράφεται από τρεις συγγραφείς. Ο καθένας γράφει σαν ένας από τους τρεις κεντρικούς ήρωες. Σε πολλούς μπορεί να φανεί αλλόκοτος αυτός ο τρόπος γραφής, αλλά σας διαβεβαιώνω πως μ’ αυτόν τον τρόπο πετυχαίνεται κάτι μοναδικό. Οι χαρακτήρες, τα κίνητρα τους για το επερχόμενο έγκλημα, οι δολοπλοκίες, οι ιδέες και οι αντιλήψεις τους παρουσιάζονται με εξαιρετική ζωντάνια. Ο αναγνώστης γίνεται μέρος της ιστορίας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αφήσει κάτω το βιβλίο.
            Πάραυτα, οφείλω να παραδεχτώ πως υπήρχαν και κάποια σημεία στο βιβλίο που δεν μου άρεσαν. Για παράδειγμα, το γεγονός ότι η ιστορία λαμβάνει χώρα στην Αγγλία και η κοινωνία της παρουσιάζει πολλά στοιχεία της τωρινής ελληνικής μπορώ να πω πως με ξίνισε αρκετά. Ωστόσο, το βιβλίο είναι από αρκετές απόψεις εξαιρετικό καθώς διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από τα κλασσικά ελληνικά αστυνομικά μυθιστορήματα που κυκλοφορούν τακτικά. Επίσης, έχει ξεχωριστό τρόπο γραφής και ένα εντελώς απροσδόκητο τέλος που σου αφήνει την αίσθηση ότι διάβασες κάτι μοναδικό.
          Πραγματικά, το συγκεκριμένο βιβλίο αξίζει να διαβαστεί.

Λίγα Λόγια για τους συγγραφείς:

     Ο Γρηγοριάδης Σάββας γεννήθηκε στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης το 1981. Αποφοίτησε από την Ιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
      
     Ο Γιάννης Πλιώτας γεννήθηκε το 1981. Κατάγεται από το Σταυροδρόμι Αρκαδίας και ζει στα Γιάννενα. 

     Ο Κωνσταντίνος Παπαχρήστου γεννήθηκε το 1980 στη Θεσσαλονίκη. Μεγάλωσε στην Κοζάνη και αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών το 2004. Τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στην Αθήνα, όπου εργάζεται ως οδοντίατρος. Ασχολείται επίσης με τη συγγραφή σεναρίων για ταινίες μικρού μήκους, ενώ αυτή την περίοδο ετοιμάζει τα σενάρια για δύο ταινίες μεγάλου μήκους. Όποιος ενδιαφέρεται να επικοινωνήσει με το συγγραφέα μπορεί μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης senekroxrono@yahoo.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου