Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2013

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΝΑΡΝΙΑ – 1. Ο ΑΝΕΨΙΟΣ ΤΟΥ ΜΑΓΟΥ
ΣυγγραφέαςΛΙΟΥΙΣ, Κ.Σ.
Έτος έκδοσης: 1982
ISBN: 978-960-04-0359-6
ΣΕΛ.: 196
Σχήμα: 14 x 20,6
Τίτλος πρωτοτύπου: The Magician's Nephew
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
Μετάφραση: Μαστοράκη, Τζένη
Εικονογράφηση: Ασπρόμαυρη
Εικονογράφος: Baynes, Pauline
Βάρος: 226.00 γραμ.
Μαλακό εξώφυλλο
Ηλικία: Από 10 ετών
Σειρά: ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΝΑΡΝΙΑ
Τιμή: 11 Ευρώ

Περιγραφή: Η Νάρνια… όπου τα ζώα έχουν ανθρώπινη φωνή… όπου καραδοκεί μία μάγισσα… όπου ένας νέος κόσμος πρόκειται να γεννηθεί. Στην τολμηρή τους προσπάθεια να σώσουν μια ζωή, δύο φίλοι βρίσκονται ξαφνικά σε έναν άλλο κόσμο, όπου μία κακιά μάγισσα προσπαθεί να τους κάνει σκλάβους της. Έπειτα όμως από το τραγούδι του λιονταριού Ασλάν υφαίνεται μια νέα χώρα, αυτή που θα γίνει γνωστή ως Νάρνια. Και στη Νάρνια όλα είναι δυνατά...
            Το παραπάνω βιβλίο είναι το πρώτο από τα Χρονικά της Νάρνια. Σ’αυτό το βιβλίο ο συγγραφέας μας αφηγείται την ιστορία ενός παιδιού που καταφέρνει μαζί με τη φίλη του να κλέψουν κάτι μαγικά δαχτυλίδια από το θείο του που τυχαίνει να είναι μάγος. Οι δύο φίλοι λοιπόν οδηγούνται σε διάφορους κόσμους και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους εξαιτίας ενός λάθους γνωρίζουν και την Λευκή μάγισσα η οποία εγκαταλείπει το καταστρεμμένο βασίλειό της και ακολουθεί τα παιδιά στον κόσμο της Νάρνια. Με τον ερχομό τους στην Νάρνια ο συγγραφέας βρίσκει την ευκαιρία να περιγράψει και τη διαδικασία της δημιουργίας αυτού του ιδιόμορφου τόπου από το κρατερό λιοντάρι που ακούει στο όνομα Άσλαν.
               «Ο Ανεψιός του Μάγου» είναι το πρώτο βιβλίο της επταλογίας των Χρονικών. Ο αναγνώστης διαβάζοντάς το γίνεται κοινωνός της δημιουργίας του πρωτότυπου κόσμου του Λίουις και μένει εκστασιασμένος από την ικανότητά του τόσο στις περιγραφές όσο και από την εκπληκτική ιστορία που αφηγείται. Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω πως παρόλο που το κάθε βιβλίο είναι αυτοτελές, καλό θα ήταν ο αναγνώστης να τα διαβάσει με τη σειρά ώστε να κατανοήσει εναργέστερα ολόκληρη την ιστορία της Νάρνια. Καλή ανάγνωση λοιπόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου