Τρίτη, 1 Ιανουαρίου 2013

Η ιστορία του Χαλίφη Βάτεκ-βιβλιοεντύπωση


Συγγραφέας: Γουίλιαμ Μπέκφορντ
ISBN: 978603293927
Εκδότης: Γράμματα
Τιμή: Εγώ το αγόρασα για 1 ευρώ από το βιβλιοπωλείο της Πρωτοπορίας(http://www.protoporia.gr/index.php). Υπάρχουν πάμπολλα αντίτυπα που έχουν την ίδια τιμή

Περιγραφή: Ο χαλίφης Βατέκ, εγγονός του Χαρούντ ελ Ρασίντ, γίνεται υπηρέτης του Διαβόλου, παρασυρμένος από την ακόρεστη περιέργειά του και τη μεγαλομανία του. Έπειτα από τη θυσία πενήντα μικρών παιδιών, θα ξεκινήσει από την πρωτεύουσά του, τη Σαμάρα, για την ερειπωμένη πόλη του Ισταχάρ, όπου περιμένει να δει τους θησαυρούς των σουλτάνων που έζησαν πριν από τον Αδάμ.
Έπειτα από αμέτρητες περιπέτειες, θα μπει στα υπόγεια δώματα του Διαβόλου-Εβλίς, όπου θ' ανακαλύψει τη ματαιότητα του πλούτου και των θαυμάτων που θ' αντικρίσει. Εκεί, τον περιμένει η τιμωρία για την περιέργειά του: τα αιώνια βασανιστήρια στην κόλαση.

             Εδώ και καιρό ήθελα να γράφω μια βιβλιοεντύπωση σχετικά με το παραπάνω βιβλίο. Το έχω αγοράσει εδώ και καιρό. Αφορμή για την αγορά του στάθηκε η δελεαστική τιμή του ενός ευρώ. Από τότε που το διάβασα έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία κυρίως λόγω του τρόπου γραφής, των μηνυμάτων που περνάει στον αναγνώστη και για την μοναδική ιστορία που εξιστορεί.
              Ο Χαλίφης Βάτεκ λοιπόν ζει μέσα στα πλούτη και στην απόλυτη ευδαιμονία. Η ευδαιμονία αυτή περιλαμβάνει ένα τεράστιο βασίλειο, μια πρωτόγνωρη οικονομική και κοινωνική ευημερία και τον απόλυτο σεβασμό των υπηκόων του, καθώς και πλήθος ηδονικών απολαύσεων. Όλα αυτά βέβαια μέχρι που να εμφανιστεί ένας Ινδός και να εμφυτεύσει μέσα στην ψυχή του χαλίφη έναν σπόρο ματαιοδοξίας. Ο σπόρος αυτός ριζώνει σιγά αλλά σταθερά στην καρδιά του πανίσχυρου άνδρα και σε συνδυασμό με την υπόσχεση του Ινδού για περισσότερες πνευματικές απολαύσεις οδηγείται σ’ ένα μοιραίο ταξίδι προς το άγνωστο.
             Ο αμφιλεγόμενος αυτός συγγραφέας παρουσιάζει με γλαφυρότητα τον κόσμο του χαλίφη Βάτεκ, τα χαρέμια, τα πλούτη, τις απολαύσεις και δίνει στον αναγνώστη μια ξεχωριστή ιστορία που αναδεικνύει με ενάργεια το γεγονός ότι τα πλούτη και η ματαιοδοξία δεν βγαίνουν σε καλό.
             Κατά την άποψή μου αυτό το βιβλίο πρέπει να διαβαστεί τόσο για την απίστευτη ιστορία που παρουσιάζει όσο και για το γεγονός ότι είναι ένα βιβλίο άκρως προσιτό προς το κοινό αφού κοστίζει μονάχα ΈΝΑ ευρώ. Καλή ανάγνωση λοιπόν.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου