Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013

Η Ιστορία του Αγ.Βαλεντίνου


Η Ιστορία του Αγ.Βαλεντίνου

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ξεκίνησε από την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας . Στην αρχαία Ρώμη η 14 Φεβρουαρίου ήταν τιμητική αργία για την Τζούνο.Η Τζούνο ήταν η βασίλισσα των Θεών της Ρώμης. Οι Ρωμαίοι την ήξεραν και σαν Θεά των γυναικών και του γάμου. Στις 15 Φεβρουαρίου δηλαδή την επόμενη μέρα ξεκινούσε το φεστιβάλ όπου τα κορίτσια γράφανε σ’ένα χαρτάκι το όνομα τους και τα τοποθετούσανε σε μικρά βαζάκια .Μετά τα νεαρά αγόρια ζωγραφίζανε το όνομα της κάθε κοπέλας από το βαζάκι που διαλέγανε και έτσι μένανε ζευγάρι κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ αφού το μεγάλωμα των αγοριών και των κοριτσιών γινότανε αυστηρώς ξεχωριστά. Μερικές φορές μπορούσαν να μείνουν ζευγάρι και ένα περίπου χρόνο και αφού συχνά ερωτεύονταν ,ύστερα παντρεύονταν.

Ο Κλαύδιος σαν αυτοκράτορας και γνωστός ως «σκληρός» αντιμετώπισε δυσκολίες από τους Ρωμαίους άντρες του για να ενταχθούν στον στρατό. Πίστευε πως ο λόγος ήταν πως οι Ρωμαίοι δεν ήθελαν να εγκαταλείψουν τις αγαπημένες τους οικογένειες. Αποτέλεσμα? Ο Κλαύδιος ακύρωσε όλους τους αρραβώνες και γάμους της Ρώμης. Ο Αγιος Βαλεντίνος ήταν ιερέας στην Ρώμη και κρυφά πάντρευε ζευγάρια Ο Κλαύδιος τον έβαλε φυλακή με την ποινή του αποκεφαλισμού. 
Στο φεστιβάλ όπου ακολουθούσε οι προστάτες της Χριστιανικής Εκκλησίας στην Ρώμη αντικατέστησαν τα ονόματα των Αγίων και έτσι το όνομα Αγιος Βαλεντίνος επιλέχθηκε για τον εορτασμό της γιορτής.
Πηγή:http://news.karpasha.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου