Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013

Το κάστρο της Λήθης


Έτρεχε τόσο γρήγορα όσο η λάμψη πριν από το μακρινό μπουμπουνητό. Κάποιος τον κατεδίωκε, μα δεν ήξερε γιατί. Είχε φτάσει στην Ουαλία και συγκεκριμένα σ’ αυτό το δασύλλιο, γιατί είχε ακούσει διάφορα αλλόκοτα περιστατικά που ποθούσε διακαώς να εξερευνήσει. Ήταν γεγονότα πρωτοφανή ακόμα και για την Αγγλία. Σ’ αυτή την περιοχή είχε χαθεί αναπάντεχα πλήθος κόσμου. Η αστυνομία είχε ερευνήσει όλα τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή της και είχε βγάλει ένα άκρως ανόητο συμπέρασμα.
Με βάση τις μαρτυρίες συγγενών, μέσα στο δάσος υπήρχε ένα κάστρο που λεγόταν «Κάστρο της Λήθης». Εκεί έμπαιναν οι απολεσθέντες και χάνονταν από προσώπου γης. Ένας ξεμωραμένος γεράκος είχε μάλιστα ισχυριστεί με πάθος ότι είχε καταφέρει να δει το κάστρο. Ήταν μια μεγάλη έπαυλη που είχε κατασκευαστεί από πολύτιμους λίθους και αλάβαστρο. Τα παράθυρα ήταν χρυσοποίκιλτα, ενώ όσοι ζούσαν εκεί έδειχναν εξαιρετικά χαρούμενοι. Μέσα στον τεράστιο κήπο με τα τριαντάφυλλα, τις τουλίπες και τα γιασεμιά χαχάνιζαν δυνατά ζώντας στιγμές εμποτισμένες με περισσή ευδαιμονία. Κοντολογίς, ο γέροντας περιέγραφε το Κάστρο σαν τον παράδεισο. Ωστόσο, κανένας σώφρων άνθρωπος δεν γινόταν να τον πιστέψει, καθώς αυτά που έλεγε ανήκαν σίγουρα στη σφαίρα της φαντασίας. Παράλληλα, μόλις είχε βγει από το ψυχιατρείο, οπότε οι απόψεις του επί του θέματος μπορούσαν να συγκινήσουν μονάχα τα παιδάκια του τοπικού χωριού που άκουγαν με τις ώρες τις ιστορίες που διηγούταν.
Παρά λοιπόν τις έρευνες της τοπικής αστυνομίας, εξακολουθούσε να χάνονται χωριανοί χωρίς καμία αιτία. Ειδικότερα, όταν χάθηκε και ο σεβάσμιος σοφός του χωριού, τότε αποφάσισαν οι εναπομείναντες κάτοικοι να προσλάβουν έναν διάσημο ιδιωτικό ντεντέκτιβ που είχε στο ενεργητικό του πάμπολλες διαλευκάνσεις δύσκολων υποθέσεων. Εκείνος ίσως κατάφερνε να λύσει τον γόρδιο δεσμό.
Ερχόμενος στην Ουαλία λοιπόν, ο ντεντέκτιβ ήταν βέβαιος ότι η υπόθεση θα αποδεικνυόταν  ίσως και η ευκολότερη της καριέρας του, αλλά ύστερα από μια εβδομάδα ενδελεχούς έρευνας κατανόησε ότι λάνθανε. Παρότι είχε ελέγξει σχεδόν τα πάντα, είχε οδηγηθεί στα  ίδια συμπεράσματα με τους αστυνομικούς. Η υπόθεση δεν είχε σχέση ούτε με  παιδεραστία ούτε με εμπόριο λευκής σαρκός ούτε με κάτι γνώριμο...

Για να Διαβάσετε τη συνέχεια επισκεφτείτε τον ιστότοπο:http://pacific.jour.auth.gr/emmeis/?p=7059

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου