Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013

Tweet_Stories Λογοτεχνία σε 140 χαρακτήρες


Tweet_Stories
Λογοτεχνία σε 140 χαρακτήρες

Τίτλος: Tweet_Stories- Λογοτεχνία σε 140 χαρακτήρες
Συγγραφέας: Συλλογικό
ISBN: 978–960–99990–4–5
Συντελεστές:
Σχεδιασμός, εικονογράφηση εξωφύλλου: Στέλιος Καλογεράκης
Επιμέλεια έκδοσης: Γιάννης Φαρσάρης
Σύντομη περίληψη:
           «Ένας κλασικός ορισμός του διηγήματος είναι ότι πρόκειται για ιστορία μερικών χιλιάδων λέξεων που μπορεί να διαβαστεί σε μία δόση. Περιορίζοντας ακόμα περισσότερο την έκταση, ας μιλήσουμε για ιστορίες που μπορούν να διαβαστούν με μια ανάσα.
Ο μεγάλος Ernest Hemingway, άλλωστε, το έκανε πράξη γράφοντας την πιο μικρή δραματική ιστορία με τη χρήση έξι μόλις λέξεων: "For sale: baby shoes, never worn". Κιαυτό δεκαετίες πριν το Facebook και το Twitter καταφέρουν να επηρεάσουν τον
γραπτό τρόπο έκφρασης.
          Το ανοικτό ερώτημα που τέθηκε από την ψηφιακή βιβλιοθήκη OPENBOOK ήταν εάν μπορεί η λογοτεχνία να λειτουργήσει στο ασφυκτικό πλαίσιο της πολύ μικρής φόρμας των αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα. Από τις εκατοντάδες συμμετοχές που υποβλήθηκαν, επελέγησαν 371 μικροδιηγήματα για να δώσουν την απάντηση. Καταξιωμένοι συγγραφείς, πολυπράγμονες bloggers, εθισμένοι των status  updates& των tweets, αλλά και πρωτόπειροι γραφείς τόλμησαν να στριμώξουν την έμπνευση, την πλοκή και τις ιδέες τους σε 140 χαρακτήρες.» Απόσπασμα από τον Πρόλογο του βιβλίου.
           Το παραπάνω ebook κυκλοφορεί ελεύθερα από την ψηφιακή βιβλιοθήκη Openbook.gr. Η έκδοση του βιβλίου έγινε το 2012 και σαν στόχο έχει να αναδείξει έναν νέο τρόπο έκφρασης μέσα από τη δημιουργία «νάνοϊστοριών». Οι μικρές αυτές ιστορίες είναι αυτοτελής και η καθεμία προσπαθεί να περάσει το δικό της ξεχωριστό μήνυμα. Σ’αυτό το πρωτοποριακό εγχείρημα βλέπουμε και έργα γνωστών συγγραφέων όπως του Ευγένιου Τριβιζά, του Μάνου Κοντολέων, ο Νίκου Δήμου, της Έρση Σωτηροπούλου, του Αλέξη Σταμάτη, του Δημήτρη Σωτάκη, του Σάκη Σερέφα, της Βούλας Μάστορη, της Ελένης Γκίκα και πολλών άλλων! Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω πως το βιβλίο διαβάζεται γρήγορα, εύκολα, ευχάριστα και οι ιστορίες του πυροδοτούν μια πληθώρα συναισθημάτων. Νομίζω πως με αφορμή την εβδομάδα «Διάβασε ένα ebook», θα ήταν καλό να διεισδύσετε στον κόσμο του! 
Καλή σας ανάγνωση!

Το βιβλίο μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν και να το διαβάσετε από εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου