Πέμπτη, 9 Μαΐου 2013

Ο Μέγας Θεός Παν – βιβλιοεντύπωση

Ο Μέγας Θεός Παν βιβλιοεντύπωση


Τίτλος: Ο Μέγας Θεός Παν
Τιμή: 11,50 €
Συγγραφέας: Άρθουρ Μάχεν
Μεταφραστής: Θάνος Σακκέτας
ISBN: 960-7267-07-9
Εκδόσεις ΑίολοςΠεριγραφή: Σε αυτό τον τόμο, που περιλαμβάνει εφτά διηγήματα, η δυνατή πένα του Άρθουρ Mάχεν φέρνει στην επιφάνεια πράγματα πιο παλιά κι από τα φαντάσματα και τον αναγνώστη σε επαφή με τις στοιχειώδεις δυνάμεις του κακού, με τις μαγείες που επιβιώνουν στο χρόνο και με τις κακόβουλες δυνάμεις που αναφέρονται στη λαϊκή παράδοση και στα παραμύθια...


Αρχέγονοι φόβοι, δεισιδαιμονίες, δαιμόνια και στοιχειά περιγράφονται μ’ έναν πρωτόγνωρο τρόπο στο βιβλίο του μεγάλου συγγραφέα του τρόμου Άρθουρ Μάχεν. Με σκοπό να αναδείξει κυρίως το φόβο που απορρέει από την αρχαιότητα, στο συγκεκριμένο βιβλίο διαβάζουμε το γνωστότερο διήγημά του, «Ο Μέγας θεός Πάν», που τον ανέδειξε και έκανε τους συναδέλφους του να μιλάνε με υπέρμετρο θαυμασμό για το ταλέντο του. Μέσα από τις έντονες βουκολικές περιγραφές, τα παγανιστικά στοιχεία, αλλά και τον τρόμο που προκαλεί το άγνωστο ο αναγνώστης καλείται να μάθει την τραγική ιστορία εκείνης της κοπέλας που σπέρνει το θάνατο παρακινούμενη από την τραγόμορφη αρχέγονη θεότητα. Παράλληλα, το βιβλίο περιλαμβάνει και άλλα γνωστά του διηγήματα όπως «Η Νουβέλα της Άσπρης Σκόνης», που αφηγείται την αλλόκοτη ιστορία της μετάλλαξης ενός νεαρού άνδρα από μια φαρμακευτική ουσία,   «Η Λαμπερή Πυραμίδα», που σχετίζεται με μια παγανιστική τελετή κάποιων μικρόσωμων τεράτων,  «Οι Τοξότες», «Τα Χαρούμενα Παιδιά» κτλ. Τα δύο τελευταία μάλιστα είναι συνδεδεμένα με τον Θρύλο των Αγγέλων του Μόνς,  μιας ομάδας αγγέλων που βοήθησε τους Άγγλους στη μάχη του Μόνς στον Ά Παγκόσμιο Πόλεμο. 
Αν λοιπόν θέλετε να γνωρίσετε ένα σημαντικό μέρος του έργου του Ουαλού συγγραφέα, αλλά και να νιώσετε τον φόβο στο πετσί σας, σας συστήνω ανεπιφύλακτα να διαβάσετε το συγκεκριμένο βιβλίο. Καλή ανάγνωση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου