Κυριακή, 9 Ιουνίου 2013

Τα ουγγρικά ψάρια

Τα ουγγρικά ψάριαΤιμή: 13,33€
Συγγραφέας: Γιάννης Πλιώτας
ISBN: 978-960-99666-4-1


Περιγραφή: Μια μυστηριώδης υπόθεση απαγωγής.
Ένας παραγνωρισμένος ποιητής. Ένας ανένταχτος μπάρμαν. Ένας πρώην παλαιστής. Μια μικρή τραγουδίστρια. Ένας τίμιος ρέφερι. Όλοι ενώνουν τις δυνάμεις τους απέναντι στον κοινό εχθρό.

Σφηνάκια, ροκ, πιστολιές, ματ, χρεωκοπίες, χειρουργοί, Λάο Τσε, γιορτές πατάτας, οφσάιντ, σκυλιά, πίτες με γύρο, μυστικοί πράκτορες, πιράνχας, αναρχικοί, ο Ρήγας Φεραίος, οι Ελ, τα ΠΑΣ, η αγάπη, ο θάνατος.

Μερικές φορές δεν έχει σημασία πόσο δυνατά μπορείς να χτυπήσεις, αλλά πόσο δυνατά μπορεί να σε χτυπήσουν και να συνεχίσεις να προχωράς.

      Τα ουγγρικά ψάρια είναι ουσιαστικά μια ιστορία που αφηγείται την απαγωγή ενός φίλου του συγγραφέα Γιάννη Πλιώτα(στο έργο ο συγγραφέας διατηρεί το πραγματικό του όνομα), του Χάκερ και την προσπάθεια του ιδίου αλλά και των φίλων του να καταφέρουν να τον σώσουν από τα δεσμά των απαγωγέων. Αρχικά, τον Γιάννη βοηθάει ο φίλος του ο Μάγος που είναι μπάρμαν σ’ένα παρηκμασμένο ροκάδικο. Όσο όμως η προσπάθεια απελευθέρωσης του Χάκερ συνεχίζεται τόσο η παρέα μεγαλώνει. Ύστερα, θα εμφανιστούν από το πουθενά ένας παλαιστής, ένας ρέφερι και μία νεαρή τραγουδίστρια που συμβάλλουν τα μέγιστα στην εξέλιξη της ιστορίας.
      Το βιβλίο είναι άκρως διασκεδαστικό και νομίζω αρκετά ανατρεπτικό. Μέσα από μια πληθώρα αστείων και διάφορων τραγελαφικών γεγονότων που συμβαίνουν ξετυλίγεται μια πρωτότυπη ιστορία που περιλαμβάνει πολύ μπύρα, πίτες με γύρο, ποικίλα αποφθέγματα που συχνά είναι εκτός τόπου και χρόνου και κάνουν τον αναγνώστη να γελά, μαθήματα υποκριτικής, αλλά και πολλές παρτίδες σκάκι με αμφίρροπη εξέλιξη! Παράλληλα, μέσα απ’ όλα αυτά γίνονται και συχνά επικριτικές αναφορές στα κακώς κείμενα της κοινωνίας μας. Σας παρουσιάζω και ένα φοβερό απόσπασμα που με έκανε να γελάω δυνατά:

“... «Και ποια είναι τα στοιχεία;» ρώτησε κάπως επιφυλακτικά ο Μάγος. «Πρώτον και κυριότερο το 1», είπα δείχνοντας με το αριστερό μου χέρι ένα ξετσαλακωμένο, άδειο κουτί ζαχαροπλαστείου.«Μη μου πεις», ψέλλισε ο Μάγος μαγεμένος.
«Ναι, είναι αυτό που φαντάζεσαι. Το κουτί όπου ήταν η τούρτα. Έκανα ταυτοποίηση παίρνοντας δείγματα με μπατονέτα από τον πάτο και γλείφοντάς τα. Πλέον ξέρουμε από πού την είχε προμηθευτεί. Θα είναι εύκολο αύριο το πρωί να πάρουμε μία ίδια. Ή δύο αν δεν τις έχουν πολύ ακριβά. Piece of cake».
«Εντάξει. Αλλά τι έχουμε σε σχέση με την υπόθεση;»
«Εδώ. Για ρίξε μια ματιά στο 12», είπα δείχνοντας με το αριστερό μου χέρι ένα άδειο πακέτο τσιγάρα. «Είναι η ίδια ακριβώς μάρκα με τα αποτσίγαρα που είχαμε συλλέξει απ’ το σπίτι του Χάκερ. Και είναι ένα εύρημα που συνδέεται άμεσα με το 13», είπα δείχνοντας ακριβώς δίπλα.«Μα δεν υπάρχει τίποτα εκεί», διαμαρτυρήθηκε ο Μάγος.«Ακριβώς. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει στάχτη; Πολλή στάχτη; Κι όμως. Δεν βρήκα καθόλου στάχτη. Ύποπτο. Πολύ ύποπτο»...

       Οπότε νομίζω πως αν θέλετε να διασκεδάσετε και να γελάσετε με την ψυχή σας είναι το καλύτερο βιβλίο που μπορεί να βρεθεί στα χέρια σας. 
Καλή σας ανάγνωση!
   
Υ.Γ. Το βιβλίο μπορείτε να το διαβάσετε και δωρεάν στον ιστοχώρο των βορειοδυτικών εκδόσεων: http://voreiodytikes.blogspot.gr/p/e-books.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου