Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2013

Το τέρας τη σελήνης-βιβλιοεντύπωση

Συγγραφέας:
ΒΑΝ BOΓKT, Α. Ε.
Μεταφραστής:
Μιλίλη Λένα
Κατηγορία:
Επιστημονική φαντασία
ISBN:
978-960-517-246-6
Σελίδες:
160

Εκδόσεις:        Λυχνάρι
Τιμή:                4,49€

Περιγραφή: Ο Τζιμ Πεντρέικ, πρώην πιλότος της Αμερικανικής Αεροπορίας και με ακρωτηριασμένο το δεξί του χέρι βρίσκει σε μια λοφοπλαγιά μια περίεργη μηχανή. Δε μοιάζει με καμιά γνωστή συσκευή και έχει ένα μόνο ισχυρό πεδίο ενέργειας κι ακόμη το σπουδαιότερο, η μηχανή αυτή, φαίνεται να έχει μια ανεξήγητη και τρομαχτική δύναμη καθώς το ακρωτηριασμένο χέρι του Πεντρέικ αναπτύσσεται και πάλι, επουλώνοντας την πληγή. Από εκείνη τη στιγμή αρχίζουν οι απίστευτες, εξωφρενικές περιπέτειες του Πεντρέικ που θα τον οδηγήσουν στη σελήνη, αλλά και στην έρημο όπου υποχρεώνεται να τα βάλει με τις ένοπλες δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών και με τον αδίστακτο για εξουσία Πρόεδρό τους.


Όπως αναφέρει και η παραπάνω περιγραφή, ουσιαστικά όλα ξεκινάνε όταν ο κεντρικός ήρωας του βιβλίου Τζιμ Πεντρέικ βρίσκει μια αλλόκοτη μηχανή παρατημένη σε μια λοφοπλαγιά κοντά στο σπίτι του. Ο Τζιμ προσπαθεί να ανακαλύψει πως λειτουργεί η μηχανή και σε ποιόν ανήκει. Ένα ατύχημα θα του φανερώσει τη πανίσχυρη δύναμη της, καθώς εκείνη θα του επουλώσει το ακρωτηριασμένο χέρι. Ωστόσο, κάποια μυστική οργάνωση θα του κλέψει τη μηχανή και τότε θα εμπλακεί σ’ένα ανεξέλεγκτο ανθρωποκυνηγητό. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αλλά και η μυστική οργάνωση θα προσπαθήσουν να τον αιχμαλωτίσουν για να εκμεταλλευτούν τα μεταλλαγμένα του κύτταρα που μπορούν με τη μετάγγιση αίματος να προσφέρουν δύναμη, νεανικότητα και κατά κάποιον τρόπο αιώνια ζωή. Παράλληλα, θα οδηγηθεί στη σελήνη όπου θα έρθει αντιμέτωπος με μια ανθρώπινη παροικία που την διοικεί ένας μισός άνθρωπος και μισός νεαντερνταριανός με φοβερές δυνάμεις που εισακούει στο όνομα Μεγάλος Ατζαμής.
Κοντολογίς, το βιβλίο είναι μια γνωστή Αμερικανιά με έντονη δράση, παράξενη πλοκή (που πολλές φορές σε μπερδεύει τόσο ώστε δεν καταλαβαίνεις τι γίνεται), συνομωσίες, παράξενες εφευρέσεις και ονειρικές μάχες. Πάραυτα, νομίζω πως έχει αρκετά προσιτή τιμή και είναι ιδανικό για να περάσετε με ευχάριστο τρόπο τη μέρα σας, ενώ θα ξαπλώνετε στην ξαπλώστρα σας.

Καλή σας ανάγνωση!

2 σχόλια:

  1. kalispera pou mporo na to vro afto to vivlio se hlektronikh morfh????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ υπάρχει το βιβλίο: http://www.lyhnari.gr/index.asp?action=show&cid=40&id=235&mid=0,40 . Βέβαια, δεν γνωρίζω αν κυκλοφορεί σε ebook. Εγώ το είχα αγοράσει σ'ένα παζάρι βιβλίου φέτος για 1,5€. Ελπίζω να βοήθησα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή