Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2013

Το Ομότιμο Μανιφέστο-βιβλιοεντύπωση
Το Ομότιμο Μανιφέστο
Σχήμα: 14 x 21 εκ.
Σελίδες: 48
Σύνθεση εξωφύλλου: βδ
ISBN: 978-960-9786-027
Τιμή: την ορίζει ο αναγνώστης


Περιγραφή:

Πώς μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο σήμερα;

Το Ομότιμο Μανιφέστο ισχυρίζεται ότι η αλλαγή συμβαίνει τώρα: Μια πανδαισία ομότιμης δημιουργίας αναδεικνύει νέους τρόπους παραγωγής, ιδιοκτησίας και διακυβέρνησης. Έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι οι κυρίαρχες θεωρίες της οικονομίας υπάρχουν για να ανατρέπονται, καλώντας μας να συμμετέχουμε σε ένα κίνημα που δημιουργεί τον κόσμο που θέλει, μέσα στον κόσμο που θέλει να ξεπεράσει.

Γιατί είναι πολύ πιθανότερο κάποιος να (συν)δημιουργήσει το μέλλον, παρά να το προβλέψει.

Το συγκεκριμένο βιβλίο δεν είναι ένα απλό βιβλίο, αλλά ένα μανιφέστο που είναι αφιερωμένο στο ομότιμο κίνημα. Ως ομότιμο κίνημα θα μπορούσαμε να πούμε ότι ορίζεται ένα ευρύτερο σύνολο ατόμων που προσπαθεί να προωθήσει αφιλοκερδώς την πληροφορία. 

Στο συγκεκριμένο βιβλίο αναδεικνύεται εναργέστερα η άποψη του δημιουργού του Βασίλη Κωστάκη για τις διάφορες διεξόδους που παρουσιάζει το διαδίκτυο για τη μεταφορά πληροφοριών, αλλά και ο τρόπος με τον οποίον άνθρωποι που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους συνεργάζονται χωρίς να βάζουν σαν πρωτεύοντα σκοπό το κέρδος, αλλά την προώθηση του πολιτισμού, γιατί κατά την άποψή μου η γνώση που είναι γέννημα της πληροφορίας είναι και πολιτισμός.

Το βιβλίο είναι αρκετά παράξενο και οφείλω να παραδεχτώ ότι με εντυπωσίασε από την αρχή. Νομίζω πως πρέπει να του ρίξετε μια ενδελεχή ματιά, γιατί οι κάθε είδους πληροφορίες πρέπει να πάψουν να μένουν καταχωνιασμένες σε πάμπολλες σκονισμένες βιβλιοθήκες. Η πληροφορία και κατά συνέπεια η γνώση ανήκει σε όλους μας. Στο χέρι μας είναι να τη διαδώσουμε!

Καλή σας ανάγνωση!

Επισκεφτείτε τη σελίδα του βιβλίου: http://voreiodytikes.blogspot.gr/2012/11/blog-post_3876.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου