Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014

Οριστικό το κλείσιμο του ΕΚΕΒΙ

Στις 14 Ιανουαρίου ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής το οριστικό κλείσιμο του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου.

 «Το ανανεωμένο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού θα αποτελέσει μια ομπρέλα για τον Ελληνικό πολιτισμό στο πρότυπο των ξένων μορφωτικών ιδρυμάτων και θα υποστηρίξει μια φιλική «επίθεση» της Ελληνικής γλώσσας, της διανόησης και των τεχνών προς όλες τις χώρες που, ιδιαίτερα σήμερα, έχουν σημασία για την Ελλάδα», ανέφερε ο Υπουργός, ο οποίος διευκρινίζει ότι το Ε.Κ.Ε.Β.Ι. απορροφάται ουσιαστικά από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού. 

Σύμφωνα πάντοτε με την ανακοίνωση του Πάνου Παναγιωτόπουλου, νέος πρόεδρος του ΕΙΠ χρήζεται ο καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης, ο οποίος καλείται να αντικαταστήσει στον προεδρικό θώκο τον γνωστό γλωσσολόγο Γεώργιο Μπαμπινιώτη. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι θα δημιουργήσει «έναν ισχυρό βραχίονα στήριξης και προβολής του πολιτισμού της χώρας στη διεθνή κοινότητα» χάρις την αναγέννηση του συγκεκριμένου ιδρύματος που δείχνει να αγνοείται παντελώς από την πλειονότητα των πολιτών και ο κεντρικός ιστότοπός του να εμφανίζει μηδενική επισκεψιμότητα στις πιο αξιόπιστες μηχανές αναζήτησης. 

 Ο πολιτισμός είναι το ισχυρότερο όπλο για να ξανακερδίσουμε την αξιοπιστία της Ελλάδας, όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο πνευματικής σχέσης με τη διεθνή κοινότητα. Η προσπάθεια της αναγέννησης θα ξεκινήσει με την εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεων του ΕΙΠ στις χώρες όπου έχει παραρτήματα. Η εξόφληση των χρεών, στη οποία θα μας συνδράμει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, είναι υπόθεση εθνικής αξιοπρέπειας. Συγχρόνως θα γίνει εξορθολογισμός των δαπανών», αναφέρει ο νέος πρόεδρος του ιδρύματος που σύμφωνα πάντοτε με το βιογραφικό του έχει ελάχιστες γνώσεις όσον αφορά τον χώρο του βιβλίου και έχει έντονο ακροδεξιό παρελθόν αφού άνηκε στην οργάνωση «Δίκτυο 21», όπως άλλωστε και ο Χρύσανθος Λαζαρίδης. Παράλληλα, ο κος Γιαλλουρίδης φέρεται να διατηρεί και πολύ καλές σχέσεις με τον σύμβουλο του πρωθυπουργού Φαήλο Κρανιδιώτη...

Διαβάστε περισσότερα: http://maga.gr/2014/01/16/oristiko-klisimo-tou-ekevi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου