Παρασκευή, 4 Απριλίου 2014

Ο επαναστάτης του βιβλίου


Στην Ελλάδα λένε ότι ο κόσμος έχει εδώ και καιρό πάψει να διαβάζει. Πρόσφατα έκαναν όμως την εμφάνισή τους, τα λεγόμενα «ANDROID ΒΙΒΛΙΑ», τα οποία έχουν χιλιάδες downloads, τόσα που σίγουρα κάθε εκδοτικός οίκος θα τα ζήλευε. Πίσω από την πρωτότυπη αυτή ιδέα βρίσκεται ο Αντώνης Πανώρης, ο οποίος σπούδασε μηχανικός Αυτοματισμού στο Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης και από το 1997 ασχολείται ενεργά με τον βιομηχανικό αυτοματισμό. 


Τον Automon Android θα τον βρεις στο χωριό «Κάτω Γέφυρα», όπου και διαμένει μόνιμα. Μερικές φορές και στη συμπρωτεύουσα, όπου κατεβαίνει για τη διεκπεραίωση των εκάστοτε υποχρεώσεων. Το maga τον συνάντησε και θέλησε να μάθει το έναυσμα για τη δημιουργία αυτών των καινοτόμων βιβλίων, αλλά και να γνωρίσει τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από τις εφαρμογές όλων των διάσημων YouTuber της χώρας. 

Πως ξεκίνησε η ενασχόληση με το λογισμικό Android και η δημιουργία των εφαρμογών για τα βιβλία; 

Έχοντας κάποιες βασικές γνώσεις στον προγραμματισμό και πιο εξειδικευμένα στον βιομηχανικό προγραμματισμό, λόγω επαγγέλματος, στις αρχές του 2011 πίστεψα ότι μπορώ τις χρησιμοποιήσω συνδυάζοντας την αγάπη μου για το διάβασμα και το βιβλίο. 

Το ίδιο χρονικό διάστημα, το ανοιχτού τύπου λειτουργικό σύστημα Android, της Google, ωρίμασε αρκετά και άρχισε να γίνεται σημείο αναφοράς για τις σύγχρονες «έξυπνες» συσκευές (τηλέφωνα, tablet, τηλεοράσεις, ρολόγια, αυτοκίνητα, οικιακές συσκευές, κλπ.). 

Η ιδέα ξεπήδησε πολύ φυσικά: ANDROID ΒΙΒΛΙΑ. Έτσι ξεκίνησα και συνεχίζω μέχρι και σήμερα έχοντας δημοσιεύσει κοντά στις 200 εφαρμογές Android, με τις περισσότερες από αυτές να είναι βιβλία, με πάνω από 210.000 εγκαταστάσεις αυτών, σε χιλιάδες διαφορετικές συσκευές σε όλο τον κόσμο.

Για να διαβάσετε όλη τη συνέντευξη του Automon Android μπείτε εδώ: http://maga.gr/2014/03/23/o-epanastatis-tou-vivliou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου