Κυριακή, 25 Μαΐου 2014

Νέα στοιχεία για τον Μόρτιμερ


Έχει περάσει περίπου ένας μήνας από τότε που ταξίδεψα στη Ρουμανία για να μπορέσω να βρω περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αλλόκοτη ιστορία του Άρθουρ Μόρτιμερ, αλλά και για να επιβεβαιώσω αν τα διάφορα «μηνύματα» που είχα λάβει ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα. Δυστυχώς, μπορώ να πω ότι δεν κατέληξα κάπου. Η συζήτηση που είχα με τον κύριο Αντρέι Αμανάρ στο Μπρασόβ δεν μπορώ να πω πάλι ότι φώτισε ιδιαίτερα τα πράγματα. Πάνω κάτω μου είπε όσα γνώριζα, αναφέροντας βέβαια ότι ο Μόρτιμερ δεν εξαφανίστηκε ποτέ μετά την προσπάθεια αφύπνισης του Μπελφαγκόρ –ήταν βέβαιος ότι δεν ξύπνησε ποτέ ο δαίμονας, αλλά δεν μου είπε από πού πηγάζει αυτή η βεβαιότητα-. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι ούτε η ιστορία που κατέγραψα είναι πέρα για πέρα αληθινή. Σε κάποια σημεία έκανε ορισμένες υποδείξεις, ενώ ανέφερε κιόλας ότι ο Μόρτιμερ έγραψε αυτό το ημερολόγιο με μοναδικό στόχο να το βρει κάποιος και να αναπαράγει την ιστορία.

Από εκεί κι έπειτα νομίζω πως χάθηκε το ζουμί της υπόθεσης. Ο Αντρέι ξεκίνησε να μιλάει για ένα τάγμα που έχει το ίδιο όνομα με τον δαίμονα. Η μεταφράστριά μου, η Ντιάνα, δεν μπόρεσε να μεταφράσει με ακρίβεια όσα είπε. Επίσης, έδειχνε να μην πιστεύει τον γέροντα. Για μένα, το βλέμμα των ματιών του είχε κάτι εξαιρετικά αλλόκοτο. Προσωπικά πίστεψα αρκετά απ’ αυτά που έλεγε μέχρι να αναφέρει το τάγμα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο δημοσιογράφος έγραψε ό,τι έγραψε με μοναδικό στόχο να δημοσιοποιηθεί. Ο Αμανάρ μίλησε για διαδικασία μύησης του τάγματος, που κρύβει συμβολισμούς (βλακείες αν θέλετε τη γνώμη μου).

Μετά από τη συζήτηση κάθισα σε μια καφετέρια με τη μεταφράστριά μου. Βάλαμε κάτω όλα τα δεδομένα. Δεν καταλήξαμε κάπου. Φεύγοντας από το Μπρασόβ τα ερωτήματα «γιατί να θέλει ο Άγγλος να δημοσιοποιηθεί αυτή η ιστορία;» και «υπάρχει όντως το τάγμα;» στριφογύριζαν διαρκώς στον νου μου. Μακάρι να βρω απάντηση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα προσπαθήσω να βρω.

Αντίο. Σου εύχομαι ολόψυχα να έχεις πάντα ό,τι επιθυμείς. 

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορεί να ήθελε να δημοσιευτεί αυτή ή ιστορία για να μάθει ο κόσμος οτι υπάρχει το υπερφυσικο... Δηλαδή αυτός προσπαθούσε να σας παρασυρει σε αυτό το τάγμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή