Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2014

Δύο χρόνια «Μια σειρά από τρομαχτικά γεγονότα»


Το «Μια σειρά από τρομαχτικά γεγονότα» έκλεισε πια τα δύο χρόνια κυκλοφορίας, ενώ «Το Λίκνο της Ζωής» έσβησε το πρώτο του κεράκι.

Το πρώτο βιβλίο μόλις χτες έφτασε τις 400 αξιολογήσεις στο playstore της Google στην εφαρμογή Android που δημιούργησε ο Automon, τον οποίο ευχαριστώ που έδωσε μέσω της πρωτότυπης ιδέας του την ευκαιρία στο έργο μου να ανοίξει περισσότερο τα φτερά του και να συντροφεύσει πάνω από 22.000 αναγνώστες –σύμφωνα με τα downloads μόνο της εφαρμογής στο playstore-. Παράλληλα, είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι παρά τα διάφορα προβλήματα που υπήρχαν κατά καιρούς, ποτέ δεν βρέθηκε κάτω από την εκατοστή θέση στην κατηγορία της στο playstore, ενώ δεν είναι καθόλου αμελητέο και το γεγονός  ότι για παραπάνω από έναν μήνα βρισκόταν στις κορυφαίες δέκα εφαρμογές στην κατηγορία του στη συγκεκριμένη πλατφόρμα. Τέλος, αποτελεί το πρώτο ατομικό έργο σε κατεβάσματα (downloads) στη σύντομη ιστορία των δωρεάν Android books, ενώ κυκλοφορεί και για ΑΜΕΑ και σε έντυπη μορφή σε ορισμένες βιβλιοθήκες της χώρας.

Το δεύτερο βιβλίο μου μπορεί να μην έχει γνωρίσει μέχρι σήμερα ανάλογη επιτυχία, ωστόσο, είμαι αρκετά ευχαριστημένος με τα πάνω από 1.000 κατεβάσματα που έχει μόνο στο playstore της Google. Από τα μηνύματα που έχω λάβει από αρκετούς αναγνώστες βλέπω ότι τους αρέσει η εντελώς διαφορετική πλοκή και θεματολογία που έχει από το πρώτο έργο.
   

Σίγουρα τα downloads δεν είναι αυτοσκοπός και δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία. Πολύ μεγαλύτερη σημασία για μένα έχει αν ένα έργο μου μπορεί να προκαλέσει έντονα συναισθήματα στον αναγνώστη. Αν υπάρχει έστω κι ένας αναγνώστης που έχει νιώσει κάτι πρωτόγνωρο διαβάζοντας κάποιο έργο μου  για μένα είναι φοβερά σημαντικό. Τα κατεβάσματα όμως και τα καλά λόγια που λαμβάνω είτε από αναγνώστες είτε από άλλους συγγραφείς μου δίνουν τη δύναμη να συνεχίσω. Έτσι, θα ήθελα να ανακοινώσω ότι την επόμενη χρονιά αν όλα πάνε καλά θα κυκλοφορήσουν δύο νέα έργα μου. Ένα μυθιστόρημα κι ένα παιδικό.

Όσον αφορά το μυθιστόρημα θα ήθελα να αναφέρω ότι λόγω των υποδείξεών σας προσπάθησα να έχει όσο το δυνατόν περισσότερες σκηνές δράσης. Παρότι τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα παίρνω το θάρρος σήμερα να δημοσιοποιήσω μια σύντομη περίληψη, ώστε να πάρετε μία γεύση περί τίνος πρόκειται:

«Οι πολίτες της Νέα Υόρκης συνεχίζουν ατάραχοι τη ζωή τους μη γνωρίζοντας ότι στο σκοτάδι διεξάγεται μία μάχη που μπορεί να καθορίσει τις τύχες της ανθρωπότητας. Οι χαρισματικοί άνθρωποι, που έχουν γεννηθεί με ξεχωριστές ικανότητες παρόμοιες με εκείνες των σούπερ ηρώων, έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα. Το ένα επιδιώκει την αφύπνιση του πανίσχυρου δαίμονα, καθώς με τη βοήθειά του θα μπορέσει να επιβληθεί στην ανθρωπότητα. Αντιθέτως, το δεύτερο προσπαθεί να την σταματήσει.

Για να αφυπνιστεί το καταχθόνιο όμως πλάσμα χρειάζεται ένας αδαμάντινος χαρακτήρας κι ένα μενταγιόν. Το μενταγιόν θα καταλήξει ένα σκοτεινό βράδυ στα χέρια του περιστασιακού πιτσαδόρου, Ντέιβιντ Μπέικερ, του αδαμάντινου εκείνου χαρακτήρα που μπορεί να ελευθερώσει τον δαίμονα.

Κι έτσι θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ομάδα του Λεξ Μπάρελντ και του Πίτερ Μακλόγκαν. Ο πρώτος έχει το χάρισμα να σταματάει τον χρόνο για πέντε δεύτερα και ο δεύτερος μπορεί να μεταμορφώνεται σε λυκάνθρωπο. Οι δυο τους μαζί με τους συνεργάτες τους θα παλέψουν για να κερδίσουν την εύνοια του εκλεκτού αγνοώντας όμως ότι δεν είναι οι μόνοι κάτοικοι της μητρόπολης που γνωρίζουν το μυστικό της αφύπνισης…».

Να περάσετε υπέροχα κατά τη διάρκεια των εορτών! Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας :)


Υ.Γ. Έχω γίνει πια γραφικός που ευχαριστώ διαρκώς όλους όσους με βοηθούν να εξελίξω τη γραφή μου, αλλά θα ήθελα ξανά να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που με βοηθάνε να εξελιχθώ συγγραφικά, ενώ να ζητήσω ένα συγγνώμη από τον Kopasas, που μετέτρεψε και τα δύο μου έργα σε epub και mobi και διαρκώς ξεχνώ να τον αναφέρω και να τον ευχαριστήσω!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου