Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015

Κωδικό όνομα: Αφύπνιση - Σκέψεις


ΤίτλοςΚωδικό όνομα: Αφύπνιση
Συγγραφέας: Μίνως-Αθανάσιος Καρυωτάκης
ISBN978-618-5147-20-4

"Συντελεστές
Σχεδιασμός εξωφύλλου: Γιώτα Θεοδοσίου 

Επιμέλεια κειμένου, διορθώσεις: Ευρυδίκη Αμανατίδου
Σελιδοποίηση: Ηρακλής Λαμπαδαρίου

Σύντομη περίληψη
Αποκαλούν τους εαυτούς τους χαρισματικούς. Οι άνθρωποι γύρω τους λένε ότι είναι μεταλλαγμένοι ή φρικιά. Σε μια σύγχρονη Νέα Υόρκη, δύο αδέρφια καταλύουν τους δεσμούς αίματος. Ο Πίτερ Μακλόγκαν και ο Λεξ Μπάρελντ γίνονται θανάσιμοι αντίπαλοι παλεύοντας ο πρώτος να αφυπνίσει έναν πανίσχυρο δαίμονα, ο δεύτερος να τον αποτρέψει. Ο Ντέιβιντ Μπέικερ, πρώην ρεπόρτερ και νυν ντελιβεράς σε πιτσαρία αγνοεί τον ρόλο που θα παίξει στον αγώνα του Καλού και του Κακού.

Το μενταγιόν-κλειδί της αφύπνισης τους δαίμονα ανοίγει την πύλη για να καταλυθεί η ισορροπία των πάντων. Όταν ο Μπέικερ και το μενταγιόν εξαφανίζονται, η κλεψύδρα του χρόνου αναποδογυρίζει.

Σ’ αυτό το καταιγιστικό μυθιστόρημα, κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις. Κάθε χάρισμα είναι και κατάρα. Κάθε άνθρωπος υπάρχει για κάποιο λόγο."Έχει περάσει πάνω από ένας μήνας που κυκλοφόρησε το καινούριο μου βιβλίο, που ακούει στο όνομα «Κωδικό όνομα: Αφύπνιση». Λυπάμαι πολύ που καθυστέρησα τόσο πολύ να κάνω τη συγκεκριμένη ανάρτηση, αλλά ο ελεύθερος χρόνος μου έχει περιοριστεί πάρα πολύ τον τελευταίο καιρό. Ωστόσο, αυτό είναι ένα ζήτημα που δεν θα εξεταστεί στη συγκεκριμένη ανάρτηση. Ας μιλήσουμε λοιπόν για την «Αφύπνιση»!

Τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και της επώδυνης καθημερινότητας που βιώνουμε πολλές φορές μας περνάει από το μυαλό τι θα γινόταν αν υπήρχε ένας ήρωας ανάμεσά μας; –τουλάχιστον στο δικό μου μυαλό περνάει συχνά αυτή η σκέψη. Έτσι, ήθελα να δημιουργήσω μια ιστορία με χαρακτήρες που θα φέρουν τα χαρακτηριστικά των Σούπερ Ηρώων των κόμιξ. Ο Λέξ Μπάρελντ για παράδειγμα έχει την ικανότητα να σταματάει τον χρόνο, η Μέγκαν Μίλλερ να ελέγχει τον καιρό κ.τ.λ. Ο χώρος δράσης τους είναι η Νέα Υόρκη (ίσως σε άλλη ανάρτησή μου να εξηγήσω γιατί επέλεξα τη Νέα Υόρκη). Μέσα από την ιστορία τους λοιπόν, ήθελα να δώσω στους αναγνώστες περισσότερη δράση συγκριτικά με το «Λίκνο της Ζωής». Σχεδόν όλοι ήθελαν περισσότεροι δράση.

Έτσι, το «Κωδικό όνομα: Αφύπνιση» έχει καταιγιστική δράση! Νομίζω πως δύσκολα κάποιος μπορεί να το παρατήσει, καθώς τα γεγονότα τρέχουν πάρα πολύ γρήγορα. Πέρα από την δράση όμως λόγω του γενικότερου πλαισίου, που αναφέρθηκε παραπάνω, τίθενται και μερικά ερωτήματα όπως: Ποιος απ’όλους τους χαρακτήρες είναι ο πραγματικός ήρωας, εκείνος ο άνθρωπος που θα υπερνικήσει το σκοτάδι; Υπάρχει τέτοιος χαρακτήρας εντός του βιβλίου;

Αν θέλετε να ανακαλύψετε την πραγματική απάντηση στο παραπάνω ερώτημα και να διαβάσετε το βιβλίο, μπορείτε να το κατεβάσετε ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ.


Υ.Γ. Δεσμεύομαι ότι κάποια στιγμή θα υπάρχει και μια πιο αναλυτική ανάρτηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου